Isı enerjisi ile erken teşhis
Vücuttaki ısı farklılıklarını tespit eden DITI sistemi ile memede henüz bir kist oluşmadan erkenden tedbir alabilmek mümkün!
Günümüzde meme kanserinden ölüm oranı istatistiklere göre yüzde 20 civarında. Ve bu rakam her geçen gün daha da artıyor. Buna karşı bizim yapabileceğimiz en doğru şey ise erken teşhisten faydalanmak! Bunu şimdiye dek mamografi, ultrasonografi ve MR (Manyetik rezonans) ile sağlayabiliyorduk. Bu yöntemler vücutta oluşan 1-2 mm'lik bezeleri tespit edebiliyor ve bizi erken girişime yönlendiriyorlardı.
Ancak tüm dünyada yeni kullanılan DITI (Digital Infrared Thermal Imaging/Kızılötesi Termal Görüntüleme) sistemi çok daha kolay ve zahmetsiz bir sistem. İnsan bedeninden yayılan kızılötesi ısı enerjisini algılama ilkesi ile çalışıyor. Yani vücudun yapısal farklılıklarını değil, ısı farklıklarını takip ediyor. Böylece de 25 yaşından itibaren düzenli olarak yılda bir kez çekilen DITI ile meme kanseri riskinin henüz bir kitle oluşmadan tespit edilebilmesi söz konusu olabiliyor. Ben de sadece 15 dakikamı ayırıp testi yaptırdım. Ve neyse ki birşey çıkmadı. Ama içim rahat etti en azından...
DITI yaptırmaya karar verdiğinizde testten iki saat önce sigara içmemek, 24 saat önce alkol almamak, meme ve çevre bölgelere testin yapılacağı gün losyon vb. sürmemek, testin yapılacağı gün solaryumdan, güneşten sakınmak gerekiyor. Kısaca,yaptırmak da fayda var derim ben!
|